Tolga Çevik Kimdir ? |

Tolga Çevik

Tolga Çevik

Tolga Çevik, 12 Mayıs 1974 tarihinde İstanbul’da doğmuş  Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusudur. Avrupa Yakası adlı dizide Sacit Kıral karakterini canlandırmış ve daha sonra diziden ayrılarak kendi hazırladığı Komedi Dükkanı adlı komedi programına ağırlık vermiştir.
1996 yılında Central Missouri State Üniversitesi’nin Tiyatro Anasanat Dalı Oyunculuk bölümünden mezun olmuş ve eğitimi sırasında Amerikalı aktör Robin Williams’dan eğitim almıştır. Amerika’daki eğitimini tamamladıktan sonra Hadi Çaman Tiyatrosu’nda profesyonel hayatına başlamıştır. BKM oyuncusu olan Çevik, genellikle BKM yapımı film, dizi ve oyunlarda rol alır. Topluluğun Bana Bir Şeyhler Oluyor oyunu dışında, Yeditepe Oyuncuları’nın Kelebekler Özgürdür oyununda rol aldı.
Cem Yılmaz’ın kardeşi Özge Yılmaz ile evlidir. Bir kız (Tuna) ve bir erkek (Tan) çocuk babasıdır. Komedi Dükkanı adlı programı TRT den sonra Star TV’de 2010 – 2011 sezonunda açmıştır. 15 Haziran 2011 tarihinde program “Yolun Sonu”adlı bir bölüm ile noktalanmıştır.Şu anda “Arkadaşım Hoşgeldin!” adlı şovun turnesinde yer almaktadır.

 

Ödülleri

  • Secrets – En İyi Yardımcı Oyuncu Ödülü (New York)
  • I Am In America – En İyi Film, En İyi Oyuncu (Akademik (Fransa), National Film Fair Of B.F.A, California S.U)
  • Marriage – CMSU En İyi Film ve Yetenek Ödülü
  • Terra Nova – En İyi Yardımcı Oyuncu Ödülü
  • Hey God – En İyi Erkek Oyuncu Ödülü
  • Help Me! – En İyi Ekek Oyuncu Ödülü
  • Help Me! – En İyi B.F.A Senaryo Ödülü
  • Jacques & The Master – En İyi Erkek Oyuncu Ödülü
  • Küheylan – Avni Dilligil Özel Ödülü (1996 – 1997)
  • Küheylan – Stern Magazin Genç Yetenek Ödülü
  • Küheylan – Vasfi Rıza Zobu Gençlik Ödülü
  • Vizontele – Çağdaş Sinema Oyuncuları Derneği Özel Ödülü (2000 – 2001)
  • Herkes Kendi Evinde – Çağdaş Sinema Oyuncuları Derneği Özel Ödülü (2000 – 2001)
  • Organize İşler – Sadri Alışık En İyi Erkek Oyuncu Ödülü (2005)
  • Altın Kelebek Ödülleri)) – En İyi Komedyen (2011)
  • Altın Kelebek Ödülleri – En İyi Show Programı – Komedi Dükkanı (2008)
  • Medya Oskarları – En İyi Komedyen (2007 – 2008)
  • Medya oskarları – En İyi Show Programı – Komedi Dükkanı (2008 – 2009)
  • Samsun 19 Mayıs Üniversitesi I.OMÜ ödülleri En İyi Talk Show – Komedi Dükkanı(2010 – 2011)
  • Marmara Üniversitesi Matematik Kulübü Başarı Ödülleri – En İyi Komedyen Ödülü (2010 – 2011)
  • 2.Antalya Televizyon Ödülleri – En İyi Komedi Programı Komedi Dükkanı (2011)
  • Altın Kelebek Ödülleri – En İyi Komedi Erkek Oyuncusu 2011
  • Kadir Has Üniversitesi – Yılın En Has Mizahçısı 2011
  • Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi 1.Yılın Kahramanları – En Kahraman Komedyen 2011
  • Yıldız Teknik Üniversitesi Yılın Yıldızları-En beğenilen Tiyatro Oyuncusu – 2012

Rol aldığı bazı oyunlar

  • Bana Bir Şeyhler Oluyor – Ramazan
  • Sen Beni Sevmiyorsun – Edi
  • Kalbin Sesi – Bob
  • Kelebekler Özgürdür – Can
  • Küheylan – Alan Strang

Filmografi

Sinema filmleri

  • Patron Mutlu Son İstiyor (2014) – Sinan
  • Sen Kimsin? 2012 -Dedektif Tekin
  • Organize İşler (2005) – Samet Bulut
  • Hızlı Adımlar (2004)
  • Vizontele Tuuba (2003) – Nafiz Doğan
  • Vizontele (2000) – Nafiz Doğan
  • Herkes Kendi Evinde (2000) – Selim
  • Köçek (2000)

Televizyon dizileri

  • Komedi Dükkanı (2007 – günümüz) (15 Haziran 2011 tarihinden itibaren TV kanallarında yayınlanmasa da turneleri devam etmektedir.)
  • Avrupa Yakası (2006 – 2008) – Sacit Kıral
  • Sevincli Haller (2004) – Necmi
  • Her şey Yolunda (2004) – Başar
  • Dişi Kuş (2004) – İskender
  • Ölümsüz Aşk (2003) – Tahsin
  • Esir Şehrin İnsanları (2003)
  • Aşk ve Gurur (2002) – Savaş Timur
  • Salacak Öyküleri (1998)
  • Feride (1996) – Ali

Tolga Çevik  Twitter adresi : https://twitter.com/TolgaCevik

Tolga Çevik  Facebook adresi : https://www.facebook.com/tolgacevikofficial


(0%) (0%) (0%) (0%)
Etiketler: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Yorum Yazınız

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*
*

Yandex.Metrica
Önceki yazıyı okuyun:
TÜKÜRÜK BEZİ TÜMÖRLERİ

Tükürük bezlerinde tümör oluşu genel bir durum mudur? Evet, genellikle kulak altı tükürük bezlerini ilgilendiren “karışık tümörler”.

Kapat