Oya Başar Kimdir ? |

Oya Başar 11 Şubat 1956 yılında İstanbul da dünya’ya gelmiştir. İstanbul), Türk komedyen, sinema ve tiyatro oyuncusu. Tiyatro sanatçısı Levent Kırca’nın eski eşi.

Yaklaşık 8 yaşında İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatroları’na giren Oya Başar, İstanbul’da eğitimini tamamladıktan sonra, çeşitli tiyatrolarda çalıştı. Devekuşu Kabare, İstanbul Tiyatrosu, Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu gibi daha birçok tiyatroda çalıştı. Televizyon dizileri yaptı. Ardından “Levent Kırca – Oya Başar Tiyatrosu” kuruldu.

1988 yılında başlayan Olacak O Kadar TV dizisinde de oyuncu, yönetmen ve yapımcı olarak çalıştı. Son dönemde Şehir Tiyatrosu’na tekrar dönerek, müzikal oyun Yedi Kocalı Hürmüz oyununu oynadı. Oya Başar, TV ve tiyatro çalışmalarına aktif olarak halen devam etmektedir.

Rol aldığı oyunlar

  • Kadın ile Memur : BKM
  • Yedi Kocalı Hürmüz : İstanbul Şehir Tiyatrosu
  • Üç Baba Hasan : Oya Başar Levent Kırca Tiyatrosu
  • Seferi Rmazan Beyin Nafile Dünyası : Oya Başar Levent Kırca Tiyatrosu
  • Gereği Düşünüldü : Oya Başar Levent Kırca Tiyatrosu
  • Morfin(oyun) : Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu
  • Haneler(oyun) : Devekuşu Kabare

Filmografisi

  • Alemin Kıralı 2011 (Tv Dizisi)
  • Benim Annem Bir Melek 2008 (TV Dizisi)
  • Sev Kardeşim 2006 (TV Dizisi)
  • Kendini Bırak Gitsin 2004
  • Ah Yaşamak Var Ya! 2002
  • Son 2001
  • Ölürsün Gülmekten 2000
  • Sokak Şarkıcıları 2000
  • Mavi Muammer 1985
  • Gözüm Gibi Sevdim 1982
  • Berduşlar 1982

(100%) (0%) (0%) (0%)
Etiketler: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Yorum Yazınız

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*
*

Yandex.Metrica
Önceki yazıyı okuyun:
TÜKÜRÜK BEZİ TÜMÖRLERİ

Tükürük bezlerinde tümör oluşu genel bir durum mudur? Evet, genellikle kulak altı tükürük bezlerini ilgilendiren “karışık tümörler”.

Kapat